Maskinen och Människan!

Alexandra Hvalgren

Moderator

Årets tema är ”Maskinen och Människan”. Vad tänker du när vi säger digitalisering och AI?
Vad innebär det för dig?

Digitalisering är en av de stora hörnstenar för hur jag lever mitt liv, arbetar, upplever konst och utvecklar idéer. Att testa gränser gällande teknik är en kittlande känsla! AI är nästa steg, men när jag tänker på hur AI kan och ska implementeras i vårt samhälle upplever jag samma känslor som när jag åker en berg- och dalbana; högljudda skrattanfall och fascination blandat med en liten oro. ”Håller rälsen? Strunt samma! En lever ju bara en gång!”

Jag är galet nyfiken på hur vi som samhälle kan använda oss av AI och digitalisering för att skapa fler möjligheter angående integration, sjukvård och kollektivtrafik, samt utveckla hur vi möter varandra. Därför tror jag det är viktigt att vi redan nu börja prata med varandra om framtiden vi själva skapar, vilka perspektiv som är viktiga och möjliggörande men även risker. Hur kan människan och maskinen åka i berg- och dalbanan tillsammans?

Vilken känsla och vilka nya kunskaper vill du att deltagarna ska få med sig från Hbg Talks?

Först och främst ska de ha ett leende på läpparna, att lära sig ska vara kul! Jag vill att de på vägen hem ska ha erfarenheten av att ha sett på AI och digitalisering ur flera olika vinklar och människors perspektiv. Orden AI och digitalisering ska inte kännas främmande eller utvattnat. De har en tung betydelse, stora utmaningar framför sig och något som de många människorna använder eller kommer utnyttja. Sist men inte minst, deltagarna ska känna att de vill prata med alla de möter om vad de precis lärt sig. Sådär sprudlande fredagsglad med nyförälskad kunskap i ryggsäcken!


Beskriv dig själv i korta ordalag 

Jag är en bubblig, vass och färgglad konstvetare med ett bultande hjärta för projekt, kommunikation, drömmar och inkluderande. Efter att ha arbetat på b.la Bonniers konsthall, inkubatorerna The Creative Plot och Ideon Innovation, Doc Lounge Malmö och startat upp den nya mötesplatsen THINK Open Space i Helsingborg hittade jag hem hos Visionsfonden. Äntligen få hjälpa andra att sätta ord på deras projekt och visioner om en framtida stad!

Jag har även ett eget bolag där jag moderera på några av de största konferenserna och festivalerna inom tech och kultur i Sverige. Dessutom håller jag utbildningar i hur kommunikation, innovation och konst utvecklar varandra som sektorer.

 

Finns det några länkar där man kan läsa mer om dig och/eller se dig i rollen som moderator?

Portfolio:
http://www.whaleartbranch.com

Tidigare livesändning för Doc Lounge Live:

Live-sänding av filmen Little Yellow Boots, eftersnack, 2017-12-05

Drömbilden av den kommande innovationshubben i Helsingborg:

hubben.helsingborg.se

Podcast VÅGA.FAIL.REPEAT!

soundcloud.com

 

Dela:

Facebook
Google+
https://www.hbgtalks.se/speakers/alexandra-hvalgren">
Twitter
LinkedIn