Maskinen och Människan!

Bengt Wiktorén

tf Avdelningschef Arbetsförmedlingen

Vad kommer du att prata om på Hbg Talks? 

Vår digitala framtid – är den verkligen så dyster?

Vår digitala framtid framställs ofta som ganska dyster. Men egentligen ser det väldigt ljust ut, bara vi tar vara på möjligheterna. Det viktiga är att inte ställa sig utanför, att våga ha ett positivt och nyfiket förhållningssätt. På så vis kan chefer och medarbetare tillsammans lyfta den digitala mognaden inom sina organisationer.

Årets tema är ”Maskinen och Människan”.
Vad tänker du när vi säger digitalisering och AI – vad innebär det för dig?

En spännande framtid där våra liv kommer bli bättre om vi lär oss se och ta tillvara på möjligheterna

Vad kommer deltagarna få med sig från ditt föredrag som de kan använda i sitt arbete?

Det här med digitalisering är faktiskt inte så svårt. Det handlar mycket om att våga utforska och bara göra. Jag kommer t.ex. att visa hur digitaliseringen kan hjälpa dig på resan mot ett livslångt lärande.

Beskriv dig själv i korta ordalag 

Digitaliseringen skapar otroligt mycket möjligheter, många är dock rädda för vad den kommer att innebära. Efter 30 år i digitaliseringens tjänst har jag sett både hot, möjligheter, uppgång och nedgång. Min resa har dock gjort mig till en obotlig teknikoptimist. Jag har världens roligaste jobb på Sveriges mest utskällda myndighet. Jag jobbar varje dag med att använda digitaliseringens möjligheter för att hjälpa utsatta grupper för att komma in på arbetsmarknaden. Efter min stund på scenen hoppas jag att du kommer dela min positiva syn.

 

Dela:

Facebook
Google+
https://www.hbgtalks.se/speakers/bengt-wiktoren">
Twitter
LinkedIn