Maskinen och Människan!

Katarina Gospic

Entreprenör, författare och hjärnforskare – Director of Neuroscience på VR-företaget Spinview Global.

Vad kommer du att prata om på Hbg Talks? 

Den digitala hjärnan – utmaningar och möjligheter.

Hur navigerar vi som grottmänniskor i den moderna världen för att vara hållbara och hälsosamma? Hur agerar vi smart för att få ut de mesta och bästa av oss själva och andra samtidigt som vi tar vara på teknikens möjligheter?

Årets tema är ”Maskinen och Människan”.
Vad tänker du när vi säger digitalisering och AI och vad innebär det för dig?

Framtiden är redan här. Jag jobbar dagligen med social e-learning i VR vilket har flyttat in utbildning, möten och kommunikation i den virtuella verkligheten. 2018 var året då jag blev avatar. Inom kort kommer den styras av AI och jag kommer ha lyckats klona mig själv!

Vad kommer deltagarna få med sig från ditt föredrag som de kan använda i sitt arbete?

De kommer att tänka nya tankar som de inte tänkt förut och kommer inse hur skönt det är att ha en avatar som kan göra det du själv inte hinner med. Tidsbrist kommer snart vara ett bortglömt ord och med hjälp av tekniken kommer vi kunna fokusera på, och att ta tid till det vi tycker är viktigt och låta tekniken sköta det som är jobbigt. När vi inser fördelarna blir vi motiverade att driva digitalisering och utveckling. Det är kul!

Beskriv dig själv i korta ordalag

Jag är utbildad läkare, hjärnforskare och fysiolog från Karolinska Institutet. Jag driver konsultföretaget Brainbow Labs och är Director of Neuroscience på VR-företaget Spinview Global. Jobbar med e-hälsa och prop tech för att boosta hälsa, välmående och prestation i den digitala eran. Jag är också en flitigt anlitad föredragshållare och hjärnexpert i TV. 2013 sommarpratade jag i P1, 2015 var jag ett av de nya ansiktena i Stockholm Hall of Fame på Arlanda och 2016 utsågs jag till ”Supertalang” av Veckans Affärer. Jag är författare till sex stycken böcker.

Finns det några länkar där man kan läsa mer om dig och det tema du pratar om?
Breakit.se

tv4play.se

www.katarinagospic.com

www.spinviewglobal.com

 

Dela:

Facebook
Google+
https://www.hbgtalks.se/speakers/katarina-gospic">
Twitter
LinkedIn