Maskinen och Människan!

Martin Güll

Digitaliseringsdirektör

Vad kommer du att prata om på Hbg Talks? 

AI är en träningsresa. Kom med på en metaforisk resa från Skynet till Kentaurer.

Att spela fotboll är inte bara att sparka en boll. På samma sätt är inte frågan om AI bara en teknik. Vi måste skapa en rad nya förmågor på individ-, organisatorisk, tekniskt men även på mänskligt och samhälleligt plan. Att lyckas med AI handlar om att tänka på rätt sätt kring det som är vår tids nästa stora samhällsomvälvning – industrialisering av vår intellektuella förmåga. 

Årets tema är ”Maskinen och Människan”.
Vad tänker du när vi säger digitalisering och AI och vad innebär det för dig?

Jag tror det finns en hel del rädsla kring Artificiell Intelligens som börjat synas allt mer i media. Men jag tror också att det är grundat i något djupare än i om jag blir av med mitt arbete eller inte. Det handlar undermedvetet om vår syn på att vara människa, vilken typ av samhälle vi kommer att leva i och vad som är meningen med det vår existens.

Vad kommer deltagarna få med sig från ditt föredrag som de kan använda i sitt arbete?

Deltagarna kommer att få med sig nya sätt att förhålla sig till AI, exempel på vad vi gjort i Helsingborgs stad och lite konkreta personliga vardagstips.

Beskriv dig själv i korta ordalag

  • .) Jag har jobbat i över 20 år i gränslandet mellan affär, teknik och människa, oftast som intraprenör i stora organisationer som ABB, Telia Sonera och Sony. Jag har blivit utsatt för brytperioder och misslyckanden. Exempelvis var jag ansvarig för Telias business case när de inte fick någon 3G licens, och jag var produktchef på Sony Ericsson när iPhone lanserades. Jag tror att förmågan att se på din affär med nya ögon är helt avgörande för att lyckas.

Finns det några länkar där man kan läsa mer om dig och det tema du pratar om?
Digitalisering.helsingborg.se

 

Dela:

Facebook
Google+
https://www.hbgtalks.se/speakers/martin-gull">
Twitter
LinkedIn