Följ Eva Vati

Eva Vati

VD och grundare av VATI of Sweden, styrelseproffs, hållbarhets- och jämställdhetsexpert

Eva Vati är VD och grundare av VATI of Sweden som utbildar och hjälper företag att implementera FN:s globala hållbarhetsmål, med särskilt fokus på jämställdhetsmålet, i sin verksamhet. 

Eva är dessutom styrelseproffs och hållbarhets- och jämställdhetsexpert. Redan som ung drömde hon om att få arbeta för FN. Drömmen blev till verklighet och numera är Eva med och tar fram FN:s program för ökad jämställdhet i börsnoterade bolag. Ett av FN:s organ, UNECOSOC nominerade henne till ”High Level Panel Forum for Gender Equality” i samband med FN:s generalförsamling 2017.

  Vad kommer du att prata om på Hbg Talks? 

“If you can dream it, you can achieve it”
Jag kommer att hålla ett inspirerande och fängslande föredrag om hur jag får drömmar till att bli verklighet i en kontext som skapar resultat på den nya ekonomins marknad.

 

  Årets tema är ”Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter”. Vad tänker du när vi säger så? Vilka milstolpar och vändpunkter tycker du har varit viktigast genom historien? Och finns det någon milstolpe eller vändpunkt som påverkat dig på något sätt, antingen privat eller i ditt yrkesliv?

”Du kan inte identifiera vändpunkter och milstolpar framåt i tiden, därför att de helt enkelt ännu är okända. Och du vet idag inte vilken händelse som kommer att bli en vändpunkt eller en milstolpe för dig. Du kan egentligen bara identifiera dem genom att se bakåt i tiden och reflektera över olika händelser som du har varit med om. Så därför tror jag att du måste våga lita på att olika händelser i ditt liv på något sätt kommer att påverka din framtid. Jag tror också att du måste våga tro och lita på “något”- din magkänsla, öde, liv, karma – det som funkar för dig.

Att våga tro och följa hjärta och känsla, har varit en avgörande faktor för mig, även när jag har tagit svåra beslut såsom att säga upp mig från en fantastisk anställning med en himmelskt bra lön till ingen lön alls. Eller som att våga skilja mig från en trygg tillvaro till en helt plötsligt alldeles osäker tillvaro. Eller starta ett företag tillsammans med en person jag nyss har lärt känna. Att våga leda sig själv i hjärtats och känslans riktning har varit helt avgörande för mig och det är därför jag är där jag är idag.

 

  Vad kommer deltagarna få med sig från ditt föredrag som de kan använda i sitt arbete? 

Jag vill uppmuntra deltagarna att tro på sig själva och sina drömmar.
Alla har en dröm, det är jag helt övertygad om. Men hur får man en dröm att bli till verklighet? Vilka är de ingredienser som behövs för att realisera och leva sina drömmar? 

Sedan vill jag få fram budskapet att en jämställd ledning och styrelse faktiskt leder fram till ett bättre finansiellt resultat.

Deltagarna kommer få med sig verktyg på hur de med enkla medel kan påverka till att vi får ett mer jämställt samhälle.

 

  Beskriv dig själv i korta ordalag 

Jag brinner för en jämställd framtid, där alla ska ha rätt att leva sin dröm. Jag besitter ett starkt ledarskap grundat i empati och lyhördhet och har haft olika ledande befattningar och jobbar även i styrelser för både noterade och privata bolag.

Genom att marknadsföra min passion och övertygelse med ledstjärnan “If you can dream it you can achieve it” har jag förädlat min dröm om att uppnå en bättre och mer hållbar värld med FNs utvecklingsmål som drivkraft.

 

  Finns det några länkar där man kan läsa/se mer om dig och det tema du pratar om?

vatiofsweden.com,

https://www.forexecutivewomen.se/intervju-eva-vati-few-2

https://mih.m.se/program/dare-to-lead/

https://poddtoppen.se/podcast/1445659690/tjejpeppspodden/eva-vati-expertradgivare-un-women

 

  Var hittar man dig i sociala medier?

https://www.linkedin.com/in/eva-vati/

https://www.facebook.com/eva.vati

https://www.facebook.com/VATIofSwedenAB/

https://www.instagram.com/the_future_is_equal

https://twitter.com/vati_eva

Hbg Talks 2019

Temat är Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter.
Det handlar om händelser som är eller har varit helt avgörande för det fortsatta förloppet. 
Köp din biljett!