Följ Marlene Taudien

Marlene Taudien

Moderator

Marlene är moderator för Hbg Talks 2019. Med sin smittsamma energi kommer hon leda oss genom dagen. Hon är den träningsgalna entreprenören som ser att allt är möjligt. I sina olika uppdrag är hon uppskattad för att hon lyckas fånga alla, inspirera och att vilja och våga tro på sig själv.

Marlene driver företaget Taudien Training som arrangerar träningsresor runt om i världen. Hon arbetar även som rådgivare till startup företag. 

  Årets tema är ”Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter”. Vad tänker du när vi säger så? Vilka milstolpar och vändpunkter tycker du har varit viktigast genom historien? Och finns det någon milstolpe eller vändpunkt som påverkat dig på något sätt, antingen privat eller i ditt yrkesliv?

En vändpunkt för mig var när jag flyttade till Helsingborg för att studera och trivdes så pass bra att jag kände att detta är mitt nya hem – här måste jag stanna! Det fanns så många möjligheter. En av möjligheterna var att starta företag som till en början var halvt kaos – det går ju att jobba hur mycket som helst. Men, med struktur är livet som egen företagare otroligt lärorikt och helt fantastiskt!

 

  Vilken känsla och vilka nya kunskaper vill du att deltagarna ska få med sig från Hbg Talks?

Att allt är möjligt och att det alltid kommer nya vändpunkter. Även något som kan vara otroligt jobbigt för också med sig ny lärdom, nya insikter och något positivt även när det är svårt att se det i stunden. Jag vill att deltagarna ska komma till Hbg Talks med ett öppet sinne, ta del av gemenskapen och känna känslan att ALLT plötsligt kan hända.

 

  Vad tänker du när du ser programmet/talarlistan för Hbg Talks?

Wow! Jag har lyssnat på flera utav dem och de har alla en story som berör. Jag älskar mixen utav personligheter. Från inspirerande Torbjörn Svensson som blev dövblind över en natt och började därefter upptäcka världen, till sprudlande Christina Stielli som delar med sig av alla pusselbitarna till att älska förändring.

 

  Beskriv dig själv i korta ordalag 

Jag är en träningsgalen entreprenör som ser att allt är möjligt. Jag är uppskattad i mina olika uppdrag för att lyckas fånga alla, inspirera och att vilja och våga tro på sig själv. När tidigare kunder berättar att träningsresan var höjdpunkten det året och att det gav insikt till vändpunkter i livet, då är livet som företagare förbannat roligt.

 

  Finns det några länkar där man kan läsa mer om dig och/eller se dig i rollen som moderator?

www.taudientraining.se 

 

Hbg Talks 2019

Temat är Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter.
Det handlar om händelser som är eller har varit helt avgörande för det fortsatta förloppet. 
Köp din biljett!

Årets talkers

Årets talare har olika bakgrund, perspektiv och infallsvinklar på temat, plötsligt händer det. Tillsammans skapar de en spännande mix som utmanar oss och får oss att tänka nytt.

Ari Riabacke

Fil. Dr. i beslutsfattande, Civ. Ek och Ek. Mag. i organisation & ledarskap och föreläsare

Ari talar om hur vi kan leda oss själva och andra i en snabbt föränderlig värld, om vikten av att vara sig själv och att våga mer för att nå uppsatta mål – i livet och på jobbet. Aris inspirerande föreläsningar har förändrat enskilda människors liv och ökat otaliga organisationers lönsamhet.

Läs mer om Ari Riabacke

Christer Fuglesang

Docent i partikelfysik och astronaut

Christer Fuglesang är Sveriges förste och hittills ende astronaut. Han har varit ute i rymden två gånger, den första gången 2006 och den andra 2009. Båda gångerna besökte han den internationella rymdstationen ISS. I år är det 50 år sedan Apollo 11 landade på månen och även 10 år sedan Christer Fuglesang senast var i rymden.

Läs mer om Christer Fuglesang

Christina Stielli

Föreläsare & organisationsutvecklare

Christina föreläser om att älska förändring och berättar hur vi kan hantera livets plötsliga händelser. De senaste åren har hon mött tusentals människor som genomgående gett toppbetyg till en varm och personlig föreläsning om attityder och förhållningssätt.

Läs mer om Christina Stielli

Eva Vati

VD, grundare, styrelseproffs, hållbarhets- och jämställdhetsexpert

Eva Vati är VD och grundare av VATI of Sweden som utbildar och hjälper företag att implementera FN´s globala hållbarhetsmål, med särskilt fokus på jämställdhetsmålet, i sin verksamhet. Eva är dessutom styrelseproffs och hållbarhets- och jämställdhetsexpert. Redan som ung drömde hon om att få arbeta för FN. Drömmen blev till verklighet och numera är Eva med och tar fram FN’s program för ökad jämställdhet i börsnoterade bolag.

Läs mer om Eva Vati

Felicia Reuterswärd

Sustainability Manager, H&M Sverige

Felicia Reuterswärd har arbetat på H&M sedan 2002 och är nu hållbarhetsansvarig för H&M Sverige. Hon är en av över 250 heltidsanställda på H&M världen över som jobbar just med hållbarhet. Hållbarhet är en viktig men tuff fråga för H&M och de brottas, precis som många andra, textilleverantörer med stora utmaningar.

Läs mer om Felicia Reuterswärd

Jesper Rönndahl

Komiker, skådespelare & författare

Han kommer ursprungligen från Veberöd utanför Lund, har bott flera år i Malmö, men numera bosatt i Stockholm. Han tycker om att laga mat, dricka öl, springa, och ta reda på vetenskapliga fakta. Han säger sig ha funnit rampljuset genom spexet ”Spyxet”, under sin tid på gymnasieskolan Spyken i Lund.

Läs mer om Jesper Rönndahl

Thomas Frostberg

Näringslivsreporter och ekonomikrönikör för HD, Sydsvenskan och Dagens Industri

Thomas Frostberg kommer att intervjua Felicia Reuterswärd från H&M och Ulrika Matsgård från flygbolaget BRA om vad som händer i ett företag när förutsättningarna för affären plötsligt förändras, eftersom kunderna börjar ställa nya krav på produkter och tjänster utifrån hållbarhetsperspektiv – eller rent av slutar att köpa dem helt.

Läs mer om Thomas Frostberg

Torbjörn Svensson

Föreläsare, inspiratör & konstnär

Torbjörn är inspiratören som lever med dövblindhet. Trots det har han bland annat paddlat över Öresund. Han föreläser personligt om hur det är att leva med dövblindhet, hur man överlever en livskris och om förmågan att kunna skriva av sig sina känslor och tankar.

Läs mer om Torbjörn Svensson